Kina tur 1998
Vi rejste den 13. november 1998 på en 12 dages rundrejse i Kina. Turen var arrangeret af "I byen med Stiften" og Albatros Rejser.
Vi startede fra Tirstrup og fløj via Kastrup direkte til Beijing, hvor vi ankom tidligt om morgenen = (midnat i Danmark). Fra lufthavnen kørte vi direkte ud til Beijing Zoo for at se deres nationale klenodie - Pandabjørnen. Herefter fortsatte vi til Sommerpaladset, hvor vi fik vores første frokost i Kina. Hen på eftermiddagen checkede vi ind på hotellet og gik samlet ud for at få aftensmad på en lokal restaurant. Dagen efter besøgte vi Den Forbudte By og Himlens Tempel. Om aftenen tog vi nattoget og kørte til Shanghai. Velankommet hertil kørte vi i bus ud til Zhouzhuang - Østens Venedig - hvor vi spiste frokost og så på byen. Om eftermiddagen sejlede vi på Den Store Kanal til byen Suzhou, hvor vi overnattede og besøgte Fiskerens Have - en traditionel kinesisk have, der siden er udnævnt til Verdenskultur arv. Dagen efter kørte vi til Hangzhou - en af Kinas gamle hovedstæder. Her så vi et silkespinderi og besøgte byens hospital og tilhørende apotek. Endelig var der også afsat tid til et besøg på en teplantage og Lingyin-templet - et buddhisttempel med en kæmpe Buddha. Vi sejlede også en tur på Vestsøen, som er kopieret oppe ved Sommerpaladset i Beijing. Næste dag kørte vi til Shanghai, hvor vi blev indkvarteret på 23. etage på et hotel. I Shanghai var vi oppe i radiotårnet og gik en tur på The Bund. Meningen var så, at vi skulle flyve tilbage til Beijing dagen efter, men på grund af dårligt vejr i Beijing blev turen udsat et døgn. Da vi endelig ankom til Beijing var der meget koldt med frost, sne og blæst. Vi måtte vælge lidt af programmet fra, og vi bestemte os for et besøg på Den store Mur, et besøg på en cloissonné fabrik og et kik på en af Minggravene.
Indimellem alle de planlagte aktiviteter var der også muligheder for - på egen hånd - at se på den kinesiske dagligdag med besøg på silkemarkedet og gåtur i de lokale handelsgader. Vi var altid udstyret med et visitkort fra hotellet, så vi på den måde kunne gøre os forståelige, hvis vi skulle fare vild. Det var jo umuligt at læse vejskiltene. Det blev nu ikke aktuelt.
Det var en hård, men virkelig interessant ferie, og vi håber, at vi engang igen får mulighed for at besøge landet.
Retur